حابس نمله ومعذبها الادارة العامة
عدد المساهمات : 112 نقاط : 163 تاريخ الميلاد : 15/10/1990 تاريخ التسجيل : 09/10/2010 العمر : 34
| موضوع: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!! الأحد أكتوبر 17, 2010 6:32 am | |
| ((المكرونة بالبشاميل))
طبعا أحنا عارفين ان شهر رمضان كلها شهر ويهـل علينا بخير كلنا ان شاء الله فطبعا المكرونة بالبشاميل بنعملها كتير فى العزومات وغير العزومات نتيجة لطعمها اللذيذ و المحبب لكثير من البشر...
**المقادير:
مقدار يكفى صنية المكرونة 600جرام مكرونة او كيس و نصف مكرونة من نوع الفرن ماء +ملح وملعقة زيت للسلق
**الطريقة:
نسلق المكرونة فى ماء كافى ونضيف للماء الملح و الزيت وقبل تمام النضج نننزعها من النار و نصفيها
مكونات الصلصة البيضاء (البشاميل ):
2.5 كوب لبن 5 ملعقة كبيرة دقيق 5 ملاعق سمن كبيرة 2 بيضة كبيرة او 3 بيضات صغيرة ملح و فلفل اسود
**الطريقة لعمل الباشمل:
نختار اناء منحدر الجوانب نضع به كمية السمن وعند التسخين ننزل عليه بالدقيق دفعة واحدة ونقلب سريعا فى اتجاه واحد نضيف اللبن على الخليط بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد حتى لا تحدث كلكعة وبعد ذلك نتركها جانبا لتهدا حرارتها نضيف بيضة او بيضتين للخليط بعد ان يهدا و نضيف الملح و الفلفل الاسود للخليط
**مقدار العصاج:
من ثلث الى نصف كيلو لحم مفرى 2 بصلة كبيرة مفرية 2 ملعقة سمن ملح و فلفل اسود
**الطريقة لعمل العصاج:
نضع السمن فى الاناء على النار ثم ننزل بالبصل عليه ونشوحه حتى يصفر لونه قليلا ننزل عليه باللحم المفرى ونقلب الخليط حتى يتجانس و يختلط نضيف الملح و الفلفل للمقدار السابق و نتركه ينضج على نار هادئة ويقلب من وقت لاخر و ممكن اضافة ملعقتين ماء اذا احتاج للنضج ثم نتركه جانبا بعد تمام النضج وبعد ما نحضر الباشمل والعصاج حنجمعهم مع بعض ازاى؟؟؟... **طريقة تجميع المكونات:
ندهن صنية بالسمن جيدا نضع نصف مقدار البشاميل على كمية المكرونة و النصف الاخر للوجه العلوى للصنية نضع نصف مقدار المكرونة الممزوجة بالبشاميل فى الصنية نضع مقدار العصاج الناضج ثم نضع باقى مقدار المكرونة ثم نضع مقدار البشاميل اعلى طبقة و نسوى الوجه بها ثم نضع البيضة الباقية مخفوقة ومملحة وبها فلفل اسود ويدهن الوجه بها و توضع الصنية فى الفرن للتسوية تكون معدة بتسخينها قبل ذلك و وتكون درجة حرارة ساخنة لان كل المكونات ناضجة وعند تمام التسوية واحمرار الوجه نخرجها من الفرن وتقدم دافئه وبالهنا و الشفا.... فى إنتظار الرد | |
|
tito2010 الادارة العامة
عدد المساهمات : 203 نقاط : 233 تاريخ الميلاد : 30/10/1989 تاريخ التسجيل : 15/10/2010 العمر : 35 الموقع : qena
| موضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!! الأحد أكتوبر 17, 2010 10:15 am | |
| | |
|
حابس نمله ومعذبها الادارة العامة
عدد المساهمات : 112 نقاط : 163 تاريخ الميلاد : 15/10/1990 تاريخ التسجيل : 09/10/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!! الإثنين أكتوبر 18, 2010 9:15 am | |
| | |
|